- מומלץ לשוכר להוסיף סעיף בו מצוין שהמשכיר יוכל לבקר בדירה רק לאחר תיאום מראש עם השוכר ובשעות סבירות של היום.
- מומלץ לשוכר להוסיף סעיף המציין כי כל חוב הקשור לנכס המושכר ושנוצר לפני או לאחר תקופת השכירות לא יהיה באחריותו של השוכר ולא יחול על השוכר.
- מומלץ לשוכר להוסיף סעיף "יציאה" המאפשר קיצור תקופת השכירות בתנאי ובכפוף להודעה מוקדמת. מקובל ששוכר המעונין לצאת מהדירה, מביא שוכר חלופי תחתיו, אשר חותם על חוזה השכירות (באותם תנאי של החוזה המקורי) ונכנס בנעליו של השוכר היוצא, אשר יהיה מקובל על המשכיר ובלבד שהמשכיר לא יתנגד אלא מטעמים סבירים בלבד.
- חשוב לציין בהסכם מי אחראי על תיקון ליקויים בדירה וכן לקבוע לוח זמנים לביצוע התיקונים.
- מומלץ לשוכר להגביל את שכירות השיקים על ידי מחיקת המילה "לפקודת" והוספת המילים "למוטב בלבד" ועליהן "קרוס", כדי להבטיח שרק האדם שעבורו נרשמו השיקים יוכל להפקידם בבנק.
- מומלץ לשוכר לציין בהסכם כי התשלומים שיהיה עליו לשלם לוועד הבית במהלך תקופת השכירות יהיו עבור הוצאות שוטפות בלבד ולא עבור תשתיות הבניין.
- ככל והדירה מושכרת עם ציוד או ריהוט מומלץ לצרף נספח לחוזה השכירות ובו רשימת הציוד או הריהוט הקיים במועד הכניסה לדירה. מומלץ לצלם את הציוד/ריהוט על מנת לתעד את מצבו עם הכניסה לדירה.
- אם לשוכר יש בעל חיים, על השוכר לוודא כי מותר לגדל בעל חיים בדירה, וכי אין סעיף האוסר זאת.
- מומלץ לשוכר להוסיף סעיף אופציה בחוזה להארכת חוזה השכירות בשנה נוספת, וכן לציין בחוזה את גובה דמי השכירות בתקופת האופציה.
- מומלץ להוסיף סעיף שבמידה והמשכיר יהיה מעוניין למכור את הדירה במהלך תקופת השכירות, לא תיפגענה זכויותיו של השוכר מכוח הסכם השכירות.
- בכל הנוגע לערבויות, מומלץ לשוכר להגביל את הערבויות שנותן מבחינת סכומן, ולבקש לקבלן חזרה בתום תקופת השכירות.
- על השוכר לוודא כי בהסכם השכירות נכתב באופן מפורש, כי המשכיר לא יפעיל את הבטוחות שנמסרו לו מבלי לתת לשוכר הודעה בכתב של לפחות 14 ימים מראש, כדי לאפשר לשוכר להסדיר את החוב.
- יש לבצע קריאת מונה (מים, חשמל וגז) עם קבלת החזקה בדירה וכאשר מסיימים את חוזה השכירות ועוזבים את הדירה, יש להעביר את החשבונות על שם בעל הדירה או השוכר החדש.
האמור לעיל הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני.